Muay Thai passer alle som ønsker å trene kampsport med slag og spark.

Det settes ingen krav til forkunnskap og timene/klassene vil ha fokus på teknikk, styrke og kondisjon rettet mot Muay Thai.

Informasjon om Muay Thai

Thai-boksing er en internasjonal kampsport. I norske sportsmiljø bruker man også begrepet «muay-thai».

Muay-thais opprinnelse er ukjent. De fleste viktige historiske dokumenter om muay-thai (og Thailands øvrige historie), ble ødelagt da burmesiske styrker brente ned Ayutthaya, Thailands gamle hovedstad, i 1767. Det man vet, er at det helt tilbake til 1400-tallet har vært en tradisjon å avgjøre uenigheter med en ubevæpnet duell. Allerede i 1590 vet man at det var en del av militær trening, og fra starten av 1700-tallet ble det en regulær folkesport.

Trening av muay-thai ved skolen ble forbudt i 1921 på grunn av for mange alvorlige skader. Opprinnelig ble kampene kjempet uten runder, med hamprep om hendende og kokosnøttskall som beskyttere. Først på 30-tallet ble det innført vektklasser, runder på 3 minutter, og boksehansker.

Alle deler av kroppen kan rammes, og alle deler av kroppen, utenom hodet, kan brukes til å skade motstanderen. Noen av de vanligste angrepene er slag mot hode og kropp, albuer mot ansiktet, spark mot hodet, kropp og bein samt knær mot ribbein. Som en grunnregel brukes de hardeste punktene på kroppen mot de mykeste punktene på kroppen til motstanderen. Derfor er slike punkt som skritt, tinning og solarpleksus absolutt effektive og lovlige treffpunkt. Tradisjonelt blir slag betraktet som det «svakeste» angrepet, og spark har til formål å nedbryte motstanderen; knær og albuer anses som de mest effektive angrepene og brukes til å avgjøre kampen fra clinchen. I clinch skal fingrene ikke flettes med hverandre, da dette kan føre til fingerskader.

Utviklingen av den profesjonelle delen av sporten har vært hemmet av at arrangørene som assosieres med den ene av de to største stadionene, Ratchadamnoen og Lumpini, i liten grad arrangerer kamper mot boksere som sogner til det andre stadionet. «Ratchadamnoen-boksere» har kjempet mot motstandere i Lumpini-stadionet 6.august 2009, med returmøtet på Ratchadamnoen påfølgende kveld. Et lignende opplegg skjedde også i 2008.

I forhold til boksing og flere andre kampsporter, så har det tradisjonelt vært mindre penger i omløp i denne sporten.

Teknikker fra thai-boksing benyttes av det store flertall av konkurrenter i de fleste UFC-turneringer. Utøvere av muay-thai har vært framtredende i flere MMA-turneringer.

I det første norgesmesterskapet ble det konkurrert i 4 vektklasser, og turneringen fant sted i Charlottenberg i Sverige den 16. og 17. oktober 2010.

Gratis prøveuke

Vi lar deg prøve Ordentlig Gym i en hel uke før du bestemmer deg!

Fyll inn skjemaet og vi vil ta kontakt med deg.