7 Grunner Til At Trening Er Bra For Deg

7 Grunner Til At Trening Er Bra For Deg

Regelmessig fysisk aktivitet gir deg bedre livskvalitet.

For mange kan det være vanskelig å finne motivasjon til å trene i en hektisk hverdag. Sofaen er ofte komfortabel når man har gjort unna dagens gjøremål. Likevel er det viktig med aktivitet i hverdagen, både for kroppen og hodet. Her får du 7 gode grunner til å komme deg på trening.

1. Trening gir bedre helse

Trening forebygger livsstilssykdommer som fedme, hjerte- og karsykdommer, metabolsk syndrom og diabetes. Verdens helseorganisasjon anbefaler 30 minutter daglig aktivitet med moderat intensitet. Det kan være en gåtur, styrketrening, sykkeltur og så mye mer. 

2. Alder blir bare et tall

Når du blir eldre mister du muskelmasse og det vil dannes med fett mellom muskelfibrene. Styrketrening hjelper deg beholde muskelmassen og bevege deg lettere selv om alderen øker.

3. Du minimerer sjansen for skader

Moderat og riktig trening gjør at kroppen takler større belastning og dermed minimerer du sjansen for skader. Du trenger ikke nødvendigvis tunge løft, noen gode øvelser fordelt på hele kroppen tar deg langt på vei.

4. Fysisk aktivitet er bra for nattesøvnen

Etter en god treningsøkt har kroppen behov for restitusjon, du vil dermed oppleve at dersom du trener regelmessig vil dette forbedre nattesøvnen din. Det kan ta litt tid fra første økt til du merker at du sover bedre, det kan ta litt tid. Det hjelper å se på det som et maraton, ikke en sprint.

Les mer om søvn og fysisk aktivitet

5. Trening gjør deg lykkelig

Det høres kanskje ut som en klisjé, men trening kan for de fleste gi en lykkerus. Trening frigjør endorfiner. Endorfiner gir deg en en følelse av lykke, samtidig som de kan være med å redusere smerte. Det er med andre ord vanskelig å unngå lykkefølelsen etter trening.

6. Det bedrer den mentale helsen din

Trening vil gi deg en mestringsfølelse og sammen med endorfinene som frigjøres kan det hjelpe på den mentale helsen din. Fysisk aktivitet kan i flere tilfeller brukes som behandling mot psykiske plager.

7. Trening er sosialt

Treningssenter er en god arena for å bli kjent med andre med samme interesse som deg selv. Du kan slå av en prat med personer du ikke ellers hadde kommet i kontakt med, være seg treningspartnere, nye venner osv. 

Kom i gang!

Husk at det er ikke mye aktivitet som kreves for at du skal få det bedre med deg selv og din helse. I tillegg til et godt utstyrt gym for styrketrening kan vi også tilby kampsport for alle i ulike aldre. Ta turen innom Ordentlig Gym, vi står klar til å ta deg imot med åpne armer

>